Dopravná nehoda v Sabinove si vyžiadala jeden ľudský život

20.01.2010 Sabinov

Prešov 20. januára (TASR) – Dopravná nehoda, ktorá sa stala dnes krátko pred 7.00 h v Sabinove, časť Orkucany, si vyžiadala jeden ľudský život.
Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová informovala TASR, že o život prišiel 49-ročný vodič z Prešova.
Ten podľa doterajšieho predbežného vyšetrovania jazdil na Škode Fabia z Prešova do Sabinova a pri prejazde pravotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam. Následne prešiel do protismeru a bočnou časťou auta narazil do Fordu, ktorý viedol 42-ročný vodič jazdiaci smerom od Sabinova. Vodič Fabie zraneniam podľahol na mieste nehody. Vo Forde v tom čase sedeli okrem vodiča aj ďalšie dve ženy, všetci utrpeli ľahké zranenia.
U vodiča Fordu dopravní policajti nezistili požitie alkoholu a u nebohého muža bude skúška na prítomnosť alkoholu vykonaná pri pitve. Škodu na oboch osobných autách odhadli na 5500 eur.
Fečová dodala, že prípad na mieste prevzala vyšetrovateľka Úradu justičnej a kriminálnej polície v Prešove, ktorá začala trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví.
 

Vyberte región